Happy Prepaid

Prabayar Yang Membuat Anda Gembira

Mengapa happy tidak dijual di kedai ?

Posted by happy014 di 29 Jun , 2008

Dulu happy dijual di pasaraya giant. Pembeli boleh memilih nombor yang mereka ingini. Happy juga menggunakan nombor berdasarkan kawasan tengah, timur, selatan, utara.

Malangnya ada segelintir penjual yang tamak. Mereka menjual happy sim berharga rm5 dengan harga yg jauh lebih mahal. Semata-mata kerana happy itu mempunyai nombor yang cantik. Macam sekarang inilah.SIM pack berharga rm8.50 dijual sampai beratus ringgit.
Sebab itulah sekarang ini pihak happy hanya menjual melalui internet sahaja. Nombor tidak boleh dipilih. Nasib la ada yg mendapat nombor berkembar, nombor cun, nombor kawih atau nombor biasa. Semua pembeli membayar harga yang sama.

Ini macam baru adil. Semua mendapat layanan yg sama. kalau memang berminat nak dapat nombor yang cantik pergi saja digi cente atau digi autorised dealer. Daftar postpaid. Boleh pilih 4 nommbor akhir.

Selain dari menjual dalam talian happy sudah melantik wakil penjual (setakat ini di langkawi) untuk mengambil tempahan dari sesiapa yg tidak mempunyai kad kredit. Isi borang, bayar duit, tunggu panggilan dari Gdex.

Mereka yg tidak mempunyai kad kredit boleh memesan happy dari en lan prepaid atau en skymmo. Sila rujuk posting sebelum ini

Orang tamak ada dimana-mana.

Terdapat juga segelintir pihak yg mengambil kesempatan mengenakan caj perkhidmatan berlebihan semasa membantu pembeli yg tak ada kad kredit memesan melalui mereka.

Happy SIM only cuma berharga rm30. Kalau caj 10 utk servis kad kredit masih kira berpatutan. kad kredit pun makan duit juga. Tapi kalau mintak sampai rm45 malah sampai rm55 apa hal ? Ini macam lintah darat.

Post adalah pecuma. hantaran oleh curier Gdex.

posting ini dihantar menggunakan wloggar portable.

Advertisements

Satu Respons to “Mengapa happy tidak dijual di kedai ?”

  1. sy ingin membeli kad sim happy

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: